Hetty Gehring
Home biografie coaching nieuws boek publicaties in English contact

Op zaterdag 9 november organiseer ik in samenwerking met de NVZ een dag voor zangdocenten, waarin het boek ‘Zing zoals je lacht’ centraal staat. Er kunnen vragen worden gesteld over dit boek, en we doen een aantal oefeningen samen. De bedoeling is zoveel mogelijk betrokkenheid en discussie tussen collega’s op gang te brengen over ‘zingen vanuit de stromende adem’; om die reden blijft het aantal deelnemers beperkt.

In de middag werk ik met drie zangers (een docent of een van hun leerlingen) ongeveer een half uur individueel aan een stuk, om te ervaren hoe deze manier van zingen in de praktijk uitpakt. Daarbij is een pianist aanwezig. Inmiddels heb ik drie docenten/leerlingen met wie ik ga werken.

Locatie: Cultureel Centrum Parnassos, Utrecht

Tijd: 9 november 2019, van 11.00 tot 17.00 uur. Inloop vanaf half 11.

Opgeven: per mail via hettygehring@zangatelier.nl

Kosten: € 40,-

 


Op zondag 22 september open ik met mijn leerlingen het nieuwe seizoen. Naast tijd om bij te praten en kennis te maken, is er een workshop door Maria Luttikhuis over lichaamstaal.

Zingen doe je met woorden. Zeker, maar net als in het dagelijks leven vertellen de woorden maar de helft van het verhaal. De rest lees je af aan de mimiek, de lichaamshouding, het stemgeluid en de blik van de verteller. Voor zangers is het daarom goed niet alleen hun stem te leren kennen, maar ook hun lichaam te verstaan.

Hoe creëer je spanning, emotie? Wat is status, karakter? Hoe zorg je voor inlevingsvermogen? In deze workshop luisteren we, via speloefeningen en het gebruik van ‘poppen’, naar de taal van ons lichaam.Seizoensopening

Zangdocentendag in samenwerking met de NVZ